علاوه بر تناسب اندام، آب درمانی برای تعداد زیادی از وضعیت و آسیب ها مناسب است. در زیر لیستی از وضعیت های رایج که برای آب درمانی به آن مراجعه می شود، داده شده است. این لیست ممکن است تمامی وضعیت ها را نداشته باشد، پس اگر دچار آسیبی هستید که اینجا ذکر نشده، از فیزیوتراپ خود در مورد تمرین های مناسب سوال کنید.
– درد پشت بدن/ سیاتیک/ درد در ناحیه کمر
– انقباض ماهیچه ای
– قبل و بعد از جراحی یا جایگزینی مفصل
– شانه
– ران
– زانو
– قوزک
– آرتروز
– بعد از بی تحرکی بر اثر شکستگی
– پیچ خوردگی حاد قوزک پا و زانو
– مشکلات تعادلی و هماهنگی
– سفت شدگی چندگانه بافت
– بیماری پارکینسون
– کوفتگی مزمن
– دردهای کمر و لگن در دوران حاملگی
نکات قابل توجه در آب درمانی
نکاتی در مورد آب درمانی وجود دارد که بهتر است بیمار قبل از انجام آن در موردشان بداند.
اولین نکته، دمای آب است. دمای آب حدود 31 درجه سانتی گراد است، که این گرما برای آرامش بخشی و بدون ایجاد ناراحتی به خاطر گرمای بیش از حد، مناسب است.
نکته رایج دیگر ترس از آب و یا عدم قابلیت شنا کردن است. نکته اصلی که باید بدانید این است که عمق آب به تدریج تا 1.2 متر افزایش می یابد. فیزیوتراپ به شما اجازه می دهد تا به آب عادت کنید و بعد شما را به نقاط عمیق تر می برد. به علاوه اکثر تمرین ها در کناره های استخر و یا پله های آن انجام می شوند تا امکان گرفتن از آن ها باشد.
نکته بعدی در مورد قابلیت حرکت است. بیمارانی که به وسایل کمکی برای حرکت نیاز دارند و یا تعادل خوبی ندارند، از ورود به آب خودداری می کنند. استخرهای مخصوص آب درمانی، چندین روش دسترسی، شامل ورود با ویلچر را دارند. فیزیوتراپ ها اکثرا از بیماران می خواهند تا از دریچه ورود تدریجی، که امن ترین راه است، وارد آب شوند.
علاوه بر این نکات، موارد منع استفاده از آب درمانی و موارد احتیاط هم وجود دارند. بیشتر آن ها برای امنیت بیشتر بیمار و سایر بیماران در استخر هستند. اگر هر یک از موارد زیر در مورد شما صدق می کند و یا در مورد استفاده از آب درمانی مطمئن نیستید با فیزیوتراپ خود مشورت کنید.
– زخم باز یا عفونت کرده
– عفونت پوستی
– سرماخوردگی/ آنفولانرا یا بیماری های عفونی مانند بیماری های عفونی معده و شکم
– بی اختیاری ادرار
– بیماری قلبی کنترل نشده (درمان نشده)
– بیماری قلبی
– فشار خون بالا کنترل نشده
– بیماری های کلیوی
– بیماری صرع کنترل نشده
– شیمی درمانی اخیر
– ترومبوز وریدی عمقی یا آمبولی ریه اخیر
آب درمانی ورزشی و ستون فقرات
در فیزیوتراپی ورزشی و ستون فقرات، آب درمانی به صورت گروهی ولی با برنامه تمرینی فردی انجام می شود. این به این معنی است که هر بیمار تمریناتی کاملا بر اساس آسیب ها و اهداف خود انجام می دهد. برخی فیزیوتراپ ها ترجیح می دهند که از محیط گروهی برای انجام تمرینات استفاده کنند تا بیماران با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این کار به تمامی بیماران روحیه می دهد و انگیزه آن ها را تقویت می کند. در مورد بیماران بسیاری دیده شده که این روابط اجتماعی به سود آن ها بوده است. اگرچه بیمارانی هم هستند که ترجیح می دهند به صورت انفرادی به تمرین پرداخته و از آن به عنوان زمانی برای مراقبه استفاده کنند. تمرینات شخصی شده در هر یک از این موارد در جلسات آب درمانی قابل انجام دادن هستند.
اگر تمایل دارید که در جلسات آب درمانی شرکت کنید و یا می خواهید بدانید که این روش برای شما مناسب است یا نه، از فیزیوتراپ خود بخواهید تا شما را ارزیابی کند. اگر آب درمانی برای شما مناسب بود، فیزیوتراپ عملکرد شما را ارزیابی کرده و اهدافی برای شما تعیین می کند.
درود و سپاس از مطالب شما که بسیار عالیه
می بخشید دکتر برای کتف و گردن و کمر مادرم فیزیوتراپی نوشتن، سؤالم از خدمت شما این هست که در طول یک روز که قراره مادرم هم فیزیوتراپی برن و هم آب درمانی، بهتره که در همون روز اول فیزیوتراپی برن بعد آب درمانی، یا برعکس اول آب درمانی برن و بعد فیزیوتراپی؟؟؟
که مؤثرتر باشه براشون
از بزرگواری شما سپاسگزارم
باسلام ابتدا فیزیوتراپی رو شروع کنید درد و التهاب که کنترل شد و عضلات کمی فعال شدن بااجازه فیزیوتراپیست اب درمانی شروع بشه